Forside > Jyderup Skakklub > Facts om klubben
Dansk Skakunion 2.hovedkreds/Jyderup/info
Jyderup Skakklub blev stiftet den 29.11.1929. Efter en sammenlægning af klubberne i Mørkøv og Jyderup i 28.02.1972 fik klubben navnet Tornved Skakklub. På generalforsamlingen 27.4.2010 var der enstemmighed om at ændre navnet til Jyderup Skakklub og etablere nyt domæne til www.jyderupskak.dk 

[scannet fra protokol 1939-1972]

I klubbens storhedstid var der næsten 50 medlemmer, og førsteholdet var i divisionsklasse.  
I dag ligger holdet i A-rækken og på vej fremad igen. Klubben har i dag et godt førstehold, men mangler en større bredde. 
Vi forsøger for tiden at stable et juniorhold på benene i erkendelse af, at uden en ungdomsafdeling vil klubben ikke kunne overleve på lang sigt. Vi har startet skoleskak op i Jyderup hos Svend, og vi håber det vil skærpe interessen hos de unge. 
Samtidig prøver vi også at lokke pensionisterne til klubben, hvor man en gang om ugen har mulighed for en gang "hyggeskak" og lidt socialt samvær. 
I maj, juni og juli spiller vi skak én gang om måneden hjemme hos et medlem, der gerne vil huse et skakarrangement.  
Vi glæder os til at tage imod dig, og vi skal gøre opmærksom på, at spillet ikke blot er for mænd, men vi ser også gerne, at pigerne tager sig sammen til at udfordre mændene. 
Det er ikke nødvendigt, at du kan spille skak, blot du har lysten til det, så skal vi nok lære dig spillet. Vi har flere veluddannede instruktører som tålmodigt står til din rådighed. Der er mulighed for at komme ned til os og spille et par måneder, før du beslutter dig til, om det er noget for dig. Skak er en billig og interessant sport, som kan dyrkes på mange forskellige niveauer. Du vil altid kunne finde en spiller, der passer til din styrke.
Vi har fra sæsonstart 2003-2004 skiftet lokaler til Jyderup Kommuneskole, hvor vi har fået nogle meget hyggelige og rare lokaler velegnet til skak. 
- 
kildemateriale: "Jyderup Skakklubs arkiver 02.05.2010"

© 2010 Jyderup Skakklub. Jens Lundberg,  Alle rettigheder forbeholdes.